Budgetvriendelijk en flexibel sturen van gebouwtechnieken

Sumi integreert uw bestaande en nieuwe technieken

Op basis van bestaande technieken aan de slag gaan, integreren van bestaande en nieuwe technieken of een volledig nieuwe sturing van uw gebouw realiseren: Sumi kan het allemaal. Dankzij onze open oplossingen kunnen wij in elke situatie aan de slag. Sumi is de meest ervaren speler op de Belgische markt van automatisering voor gebouwen. Dat bewezen we onlangs nog in Moeskroen, waar we alle lichttechnologie in het nieuwe Administratief Centrum integreren en aansturen. Dit maatwerk is budgetvriendelijk en levert bovendien winst op via de energiefactuur.

Intelligente sturing technieken voor Administratief Centrum Moeskroen

Eenvoudig en robuust met DALI van WAGO

Voor de automatisering van het gloednieuwe Centre Administratif van de Stad Moeskroen deed Fabricom beroep op Sumi Smart & Connected Buildings. Sumi koos voor een intelligente WAGO DALI-sturing. Slim en praktisch.

Sumi werkt ook met KNX-gateways. Waarom viel de keuze voor dit project ditmaal op WAGO DALI? Eenvoud, robuustheid en efficiëntie bepaalden de keuze:

  • Besparen op bekabeling: Het DALI protocol is uiterst ongevoelig voor storingen. De transmissie kan over standaard bekabeling verlopen. Hierdoor kunnen kosten voor bekabeling worden beperkt.
  • Eenvoudige topologie: De WAGO DALI Multi-Master Modules ondersteunen DALI 2.0. Dit heeft als voordeel dat men rechtstreeks sensoren en/of drukknoppen kan integreren op DALI. We beperken hierdoor het aantal protocollen en we vermijden overbodige conversies, extra hardware, extra programmatie en duurdere bekabeling.
  • WAGO DALI biedt meer functionaliteit dan standaard DALI: Scheduler, koppeling met bestaande systemen (security, BMS, internet,…). Bovendien kan men er ook creatieve toepassingen mee tot stand brengen. In Moeskroen is bijvoorbeeld een inventieve loopverlichting uitgedokterd
  • Sturen via webinterface: De controllers zijn uitgerust met een webserver. Voor het Centre Administratif van Moeskroen creëerde SUMI een eenvoudige en knappe visual interface. Dit maakt het niet alleen mogelijk om de installatie te bedienen. De interface geeft ook heel wat informatie over de status en mogelijke defecten van alle individuele ballasten en lichtbronnen. Ideaal voor een efficiënte onderhoudsplanning.
  • Robuuste architectuur: De WAGO controller zorgt voor een IP backbone tussen de verschillende verdiepingen in het gebouw. IP is dan ook dé belangrijkste snelweg voor communicatie in de gebouwen van de toekomst.

FABRICOM koos voor een integratie door Sumi omdat Sumi de DALI-sturing voor het Centre Administratif van Moeskroen op de meest budgetvriendelijke manier kon tot stand brengen met de WAGO IP controllers. Zo bespaart de bouwheer op hardware, bekabeling, programmatie, en installatietijd.

Schermafbeelding 2016-11-16 om 18.16.51

Sumi: dé solution provider voor WAGO in België

WAGO koos Sumi als solution provider voor België. Waarom hanteert Sumi de oplossingen van dit internationale bedrijf?

  • Levensduur materiaal: De controllers en de kaarten worden gebruikt in industriële omgevingen, zijn uiterst betrouwbaar, hebben een lange levensduur en blijven lang beschikbaar.
  • Open architectuur: Sumi integreert alle open gebouwen protocollen (Bacnet MSTP/IP, KNX TP/IP, Modbus RTU/IP, DALI, Enocean, SMI, M-Bus, DMX, Lonworks, Energiemeetmodules). Door het open en flexibel karakter van de WAGO-oplossingen kan de hardware meegroeien met het gebouw. Dankzij de open architectuur kunnen we ook in de toekomst alle verschillende protocollen met elkaar laten communiceren.
  • Security: Open VPN, Ipsec, FTPS, HTTPS, Mac address filtering. Alle recente controllers zijn voorzien van de nodige security features en kunnen veilig ingezet worden in een IOT (internet of things) omgeving.
  • Libraries zijn gratis ter beschikking.
  • Web ready: De onderdelen communiceren met een webserver. Het is mogelijk om 3G rechtstreeks op de Controller te integreren.

Sumi: sum of integration & intelligence

Sumi kiest voor simpele open oplossingen met stevige partners. Onze decennialange ervaring met automatisering van gebouwen en integratie van technieken geeft ons een stevige basis voor uw maatwerk.

De toekomst van de intelligente gebouwen wordt bepaald door openheid en integratie. Daar zijn wij sterk in. Datagedreven en op afstand sturen, daarmee maakt Sumi het echte verschil. Monitoring alleen volstaat niet, automatische sturing op basis van data maakt een gebouw écht slim.

Geplaatst op in algemeen
powered by float:left